A munkahelyi elsősegélynyújtásra bármikor szükség lehet. Azért, hogy ilyenkor ne csak kétségbe esve álljunk, érdemes elvégezni az elsősegély tanfolyamot!

Sajnos baleset bárhol történhet. Ez alól nem kivétel egyetlen munkahely sem. Egy irodában ugyanúgy bekövetkezhet súlyos sérülés, mint egy futószalag mellett vagy egy építkezés területén. Nagyon fontos, hogy ezeket a helyzeteket szakszerűen kezeljük, ezért jó, ha minden esetben van legalább egy olyan dolgozó, aki elvégezte a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamot.

Milyen előnyök származnak abból, ha többen értenek az elsősegélyhez?:

– nő a biztonság, a dolgozók jóléte

– nem kell megvárni a mentőt, orvost, mert azonnal el lehet kezdeni a segítségnyújtást

– csökken a sérülés súlyossága, a sérült stabil állapotban várhatja a szakembereket

– a dolgozók rutinosabbá válnak a vészhelyzetek kezelésében, felkészültebbek lesznek egy krízishelyzettel szemben

A munkavédelmi törvény kimondja, hogy biztosítani kell az elsősegély személyi és tárgyi feltételeit. A legjobb megoldás, ha a lehető legtöbb dolgozó elvégez egy elsősegélynyújtó tanfolyamot, hogy szükség esetén bármelyikük tudjon segíteni. Sajnos előfordul, hogy az ember leblokkol egy váratlan helyzetben, pedig ilyenkor néhány percen is nagyon sok múlhat. Az elsősegélynyújtó tanfolyam azonban segít felkészülni az életmentésre.

Személyi és tárgyi feltételek

A tárgyi feltételek közé tartozik az elsősegély doboz és annak komplett tartalma. Amennyiben van rá lehetőség, a doboz mellett hordágyat is tartani kell a munkahely területén. A munkahely mérete és a dolgozók száma befolyásolja, hogy összesen hány doboz és hordágy kihelyezése indokolt. A felszerelés jól látható és mindenki számára ismert helyre kerüljön. Mindig hiánytalan, minőségi és ellenőrzött felszerelés legyen elérhető a dolgozók számára. Gondoskodni kell a lejárt, hiányos eszközök pótlásáról is.

Amennyiben szeretné szakszerűen megoldani a munkahelyi elsősegély oktatás lehetőségét, forduljon hozzánk bizalommal és kérje részletes tájékoztatásunkat a tanfolyamról!

https://www.elsosegelynyujto.hu/elerhetosegek/

Telefon: +36 (20) 958-04-91
E-mail: info@elsosegelynyujto.hu